Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recepty

Kuře kmene Navajo

Ulovíme kuře (koupíme v obchodě). Ulovené kuře oškubeme, ze zbylých per můžeme vyrobit čelenku, popř. peroutku na potírání. V případě koupeného kuřete toto rozdělíme na 4 díly, opláchneme a dáme stranou.

Do olejem vymazané zapékací misky naklademe oloupané brambory, nakrájené na cca 1 cm plátky. Osolíme, opepříme.

Na větší kousky nakrájíme cibuli a oloupané a jadřinců zbavené 2 jablka a rozprostřeme na brambory.

Čtvrtky kuřete potřeme olejem, osolíme, opepříme a položíme do zapékací misky. Naplněnou zapékací misku dáme do trouby a pečeme při 180 st.cca 1 a půl hodiny. Fajnšmekři můžou pomazat před dopečením kousky kuřete medem.
 

Opilá čočka

Čočku propláchneme a namočíme přes noc do červeného vína. Druhý den víno slijeme a čočku vaříme ve vodě do měkka společně s bobkovým listem a špetkou cukru (osolíme až těsně před dovařením).

Mezitím na sádle v pánvi osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a trochu mletého masa (ev. na drobno nakrájené klobásy). Přidáme rozmačkaný česnek dle chuti.

Ve chvíli, kdy je čočka uvařená, vmícháme obsah pánve, přidáme lžičku hořčice, ev. dochutíme octem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< červenec / 2018 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 11197
Měsíc: 368
Den: 14